Livonsaaren heppakerho

7 - 12-vuotiaille

20.3, 3.4, 17.4,1.5, 15.5 ja 29.5   klo 13-16

Pohjanpääntie 49, Livonsaari


Kerhokertoja on yhteensä 12 (aina kaksi peräkkäin). Ensimmäinen osuus on enemmän hevoshommia, toinen keskittyy keppihevosiin. Välissä evästellään. Pohditaan, mitä asioita hevosten hoitoon liittyen voi opetella keppareilla, ja toisin päin. 

Ohjaajat: Enni, Eevi, Helmi ja Hanna Arima  (045-2311773)

1-2 kerta: Tutustutaan toisiimme leikkimällä tutustumisleikkejä, kysellään toiveita, ideoita ja ehkä pelkojakin. Tutustutaan hevosiin, niiden kotiin ja käytökseen, siivotaan pihatto ja ruokitaan. Talutusratsastus. Tutustutaan kepparileikkeihin.

3-4 kerta: Tutustutaan hevosten varusteiisiin teoriassa ja käytännössä, mietitään miltä ne tuntuvat hevosille. Kokeillaan myös ratsain/ kärryllä varusteita. Tutustutaan kepparivarusteisiin, ja ratsastetaan kepparirataa.

5-6 kerta: Tutustutaan stunttiratsastukseen. Mitä temppuja voi hevosen selässä tehdä? Testataan myös keppareiden stunttiominaisuudet. Aloitetaan keppariesteiden teko.

7-8 kerta: Retkelle Metsämäkeen. (Mikäli onnistuu)

9-10 kerta: Keskitytään hevosen rakenteeseen ja ruokintaan. Maalataan sormiväreillä hevosen luuranko näkyviin. Tehdään keppariesteet valmiiksi, ja suunnitellaan kisarata.

11-12 kerta: Tehdään hevosten kanssa toivejuttuja ja kisataan keppareilla.

Ilmoittaudu kerhoon täältä!