Osaava kerhonohjaaja

Vähäisen osallistujamäärän vuoksi koulutus pidetään etänä. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin aikataulu ja linkki koulutukseen.

Kenelle:

Jos täytät tänä vuonna vähintään 15-vuotta ja olet innostunut kerhonohjaajan tehtävistä, olet tervetullut kurssille. Ehkä sinulla on jo oma kerho, jonka ohjaamiseen tarvitset vielä lisää oppia tai olet aloittamassa uutta kerhoa yksin tai kaverin kanssa. 

Kerhohelppikurssi on suunnattu 11-14-vuotiaille. Kerhohelpit toimivat ohjaajien apukäsinä, ja auttavat pienempiä kerholasia. Helppien koulutus samaan aikaan Ahtelassa. Helppikoulutus on samaan aikaan Ahtelassa.

Osaava kerhonohjaaja-koulutus koostuu kahdesta osasta: ennakko-tehtävistä ja kurssipäivistä. Kun olet suorittanut nämä molemmat, saat kerhonohjaajatodistuksen. Kurssi on maksuton 4H:n kerho-ohjaajaksi sitoutuneille, muille 35€. 

Ennakkotehtävät:

• Ota selvää ja kirjoita muistiin: 4H-järjestö, organisaatio, 4H:n arvot ja tavoitteet, jäsenkortti ja sen edut. Varaudu esittelemään jotakin em. osa-alueista ryhmätyönä. Apuna voit käyttää kotisivuja www.4h.fi, 4H-passia ym.

• Keksi, etsi tai hae (yksin tai parin kanssa) 2-3 kivaa leikkiä, jotka toteutat kurssilla. Leikki voi olla suunniteltu tutustumiseen, energian purkamiseen, keskittymiskyvyn parantamiseen tms.

• Mieti millaisia ongelmatilanteita sinulle voi kerhossa tulla eteen tai on jo tullut. Kirjoita tilanteet ylös ja kerro, miten ongelmista selvisit – tai miten ratkaisisit ongelman itse. Voit myös laatia ennalta kerhon ongelmatilanteisiin liittyviä kysymyksiä, joihin mietimme kurssilla yhdessä eri ratkaisuvaihtoehtoja.

Ilmoittautumislomake: (tähdelliset kohdat ovat pakollisia)

Ilmoittaudu viimeistään 13.9